TR
TR
×

İşletme ve Ekonomi Fakültesi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü


BÖLÜM HAKKINDA

KKTC Turizm sektöründeki  olumlu büyüme,  Turizm pazarını ilgilendiren bütün sektörlerin  kabuk değiştirmesine sebebiyet vermiştir. Bu vesile ile ,GAU ,5yıldızlı bir uygulama oteli ni ;  Turizm ve Konaklama Meslek yüksekokulunu bünyesine kazandırmış ve toplamda 82 oda ve 240 yatak ile Le Chateau Lambousa oteli uluslararası ve yerli turizm pazarına yakın bir geçmişte açmıştır. Bu yatırımın ve  GAUSTHM  (School of Tourism & Hospitality Management )  ;  Kuzey Kıbrıs Turizm sektörüne ve dolayısı ile  ada halkına  sosyo ekonomik gelişim ve istihdam bağlamında yaratacağı iş gücü ciddi bir realitedir. Program ; öğrencilerin, özellikle, kendisine akademik yol haritası belirleyen ve alışılagelmiş  klasik turizm ve konaklama müfredatı  dışında, otelcilik müfredatı ile, profesyonel çalışanlara yönelik bir program olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem sektör, hemde turizm bölümünde öğrencilik yapan kişilere yönelik bir programdır.Kendi vizyonunu aşmak isteyen, kendini yenileyen ,ve gelişime açık kişilere uluslarası bir vizyon katacak olan bir programdır.

DERSLER


 
TURİZM VE OTELCİLİK YÖNETİMİ
1. YIL
GÜZ YARIYILI (1. Dönem)
BAHAR YARIYILI (2.Dönem)
KODUDERS ADITUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
IHM101Tourism &Hospitality Maths3036IHM102Statistics for Tourism3036
IHM 105Intro to Hospitality3036IHM 106The Business of Tourism3036
BUS 101Intro to Business Management3036IHM108HACCP&TQM Application in Tourism3036
EGL 101Devl. Of Reading Skills3035BUS104Computer Applications3036
BUS 103Intro to Computer3036EGL102Writing Skills in Tourism3035
NH001National History I0001NH002National History I0001
TFL101Turkish as a Foreign Language I0001TFL102Turkish as a Foreign Language II0001
TOPLAM1530TOPLAM1530













2. YIL
GÜZ YARIYILI (3. Dönem)
BAHAR YARIYILI (4.Dönem)
KODUDERS ADIUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
BUS201Intro to Economics 13036IHM210Tourism Economics3036
BUS203Financial Accounting3036IHM202 Hospitality Acoounting&Cost Control3036
IHM201Front Office Management3036IHM204Front Office Software (CRS)3036
IHM203Travel Agency Operations3036IHM206Food & Beverage Service3036
IHM205Housekeeping Operations3035IHM208Nutrition & Sanitation3035
TURK001Turkish I0001TURK002Turkish II0001
TOPLAM1530TOPLAM1530













3. YIL
GÜZ YARIYILI (5. Dönem)
BAHAR YARIYILI (6.Dönem)
KODUDERS ADITUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
IHM305Human Resources in Hospitality3036IHM302Beverage Culture3036
IHM307Hospitality Finance3036IHM306Marketing Research in Hospitality3036
IHM301Tourism Marketing& Sales3036IHM308Culinary Practices 23036
IHM303Culinary Practice 13036IHM310International Hotel MGMT3036

Elective3036
Elective3036
TOPLAM1530TOPLAM1530













4.YIL
GÜZ YARIYILI (7. Dönem)
BAHAR YARIYILI (8.Dönem)
KODUDERS ADITUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
IHM403Resort Development MGMT3036IHM406Catering Management3036
IHM407Event & Leisure Management3036IHM408Hospitality E-Tourism Applic.3036

Elective3036IHM410Tourism  Seminar3036

Elective3036
Elective3036

Elective3036
Elective3036
TOPLAM1530TOPLAM1530













TOPLAM KREDİ: 120AKTS: 240
































GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ (GK) 4








KODUDERS ADI








BUS207Introduction to Law








BUS208Business Law








IHM309Hospitality Law








IHM402International Business








BUS404Strategic Management








BUS302E- Commerce









Languange Elective








IHM405Timeshare Management










ETKİNLİKLER

SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

İLETİŞİM


Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Şht. Salahi Şevket Sokak No:49 Arabahmet, Lefkoşa KKTC


0392 228 92 33

info@auc.edu.tr    

BÖLÜM HAKKINDA

KKTC Turizm sektöründeki  olumlu büyüme,  Turizm pazarını ilgilendiren bütün sektörlerin  kabuk değiştirmesine sebebiyet vermiştir. Bu vesile ile ,GAU ,5yıldızlı bir uygulama oteli ni ;  Turizm ve Konaklama Meslek yüksekokulunu bünyesine kazandırmış ve toplamda 82 oda ve 240 yatak ile Le Chateau Lambousa oteli uluslararası ve yerli turizm pazarına yakın bir geçmişte açmıştır. Bu yatırımın ve  GAUSTHM  (School of Tourism & Hospitality Management )  ;  Kuzey Kıbrıs Turizm sektörüne ve dolayısı ile  ada halkına  sosyo ekonomik gelişim ve istihdam bağlamında yaratacağı iş gücü ciddi bir realitedir. Program ; öğrencilerin, özellikle, kendisine akademik yol haritası belirleyen ve alışılagelmiş  klasik turizm ve konaklama müfredatı  dışında, otelcilik müfredatı ile, profesyonel çalışanlara yönelik bir program olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem sektör, hemde turizm bölümünde öğrencilik yapan kişilere yönelik bir programdır.Kendi vizyonunu aşmak isteyen, kendini yenileyen ,ve gelişime açık kişilere uluslarası bir vizyon katacak olan bir programdır.

enterence students
graduation study

DERSLER


 
TURİZM VE OTELCİLİK YÖNETİMİ
1. YIL
GÜZ YARIYILI (1. Dönem)
BAHAR YARIYILI (2.Dönem)
KODUDERS ADITUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
IHM101Tourism &Hospitality Maths3036IHM102Statistics for Tourism3036
IHM 105Intro to Hospitality3036IHM 106The Business of Tourism3036
BUS 101Intro to Business Management3036IHM108HACCP&TQM Application in Tourism3036
EGL 101Devl. Of Reading Skills3035BUS104Computer Applications3036
BUS 103Intro to Computer3036EGL102Writing Skills in Tourism3035
NH001National History I0001NH002National History I0001
TFL101Turkish as a Foreign Language I0001TFL102Turkish as a Foreign Language II0001
TOPLAM1530TOPLAM1530













2. YIL
GÜZ YARIYILI (3. Dönem)
BAHAR YARIYILI (4.Dönem)
KODUDERS ADIUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
BUS201Intro to Economics 13036IHM210Tourism Economics3036
BUS203Financial Accounting3036IHM202 Hospitality Acoounting&Cost Control3036
IHM201Front Office Management3036IHM204Front Office Software (CRS)3036
IHM203Travel Agency Operations3036IHM206Food & Beverage Service3036
IHM205Housekeeping Operations3035IHM208Nutrition & Sanitation3035
TURK001Turkish I0001TURK002Turkish II0001
TOPLAM1530TOPLAM1530













3. YIL
GÜZ YARIYILI (5. Dönem)
BAHAR YARIYILI (6.Dönem)
KODUDERS ADITUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
IHM305Human Resources in Hospitality3036IHM302Beverage Culture3036
IHM307Hospitality Finance3036IHM306Marketing Research in Hospitality3036
IHM301Tourism Marketing& Sales3036IHM308Culinary Practices 23036
IHM303Culinary Practice 13036IHM310International Hotel MGMT3036

Elective3036
Elective3036
TOPLAM1530TOPLAM1530













4.YIL
GÜZ YARIYILI (7. Dönem)
BAHAR YARIYILI (8.Dönem)
KODUDERS ADITUKr.AKTSKODUDERS ADITUKr.AKTS
IHM403Resort Development MGMT3036IHM406Catering Management3036
IHM407Event & Leisure Management3036IHM408Hospitality E-Tourism Applic.3036

Elective3036IHM410Tourism  Seminar3036

Elective3036
Elective3036

Elective3036
Elective3036
TOPLAM1530TOPLAM1530













TOPLAM KREDİ: 120AKTS: 240
































GENEL KÜLTÜR SEÇMELİ (GK) 4








KODUDERS ADI








BUS207Introduction to Law








BUS208Business Law








IHM309Hospitality Law








IHM402International Business








BUS404Strategic Management








BUS302E- Commerce









Languange Elective








IHM405Timeshare Management










enterence students
graduation study

ETKİNLİKLER

SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

enterence students
graduation study

İLETİŞİM


Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Şht. Salahi Şevket Sokak No:49 Arabahmet, Lefkoşa KKTC


0392 228 92 33

info@auc.edu.tr    
enterence students
graduation study
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident. Ad vegan excepteur butcher vice lomo. Leggings occaecat craft beer farm-to-table, raw denim aesthetic synth nesciunt you probably haven't heard of them accusamus labore sustainable VHS.