Türk Dil Kurumu Başkanı KAÜ'de

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünün etkinlikleri kapsamında,Üniversitemizin davetlisi olan T.C. Türk Dil Kurumu Başkanı, Türk Dil Kurumunun faaliyetleri, ``Dilimiz Kimliğimizdir`` bakış açısıyla Türk milletinin kimliğini oluşturan dilimiz Türkçe`nin önemini vurgulyan bir konferans verdi.

14 Aralık 2018 Cuma günü Arabahmet Kültür ve Sanat Evinde gerçekleşen konferans, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker`in Türkçe`nin önemine dair konuşması ile başladı. Daha sonra Türk Dili hakkında video gösteriminin ardından Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin`in Türkçe ve kimlik bağlamında konuların bulunduğu konferansı ile devam edildi.

Konferans bitiminde KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin`e geleneksel Lefkara plaketini takdim etti.