14 MART TIP BAYRAMI

Değerli halkımız, değerli öğrencilerim,

Bu yıl Tıp Bayramını bir yandan iki yıldır süren COVİD19 Pandemisi, diğer yandan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin gölgesinde geçiriyoruz.

Bu yıl ,COVİD 19 Pandemisinde  salgına olan duyarlılığın ve aşılanmanın artması ve COVİD19’un varyantlarının (omicron) ortaya çıkması ile pandeminin endemiye dönüşme umudunun belirmesi oldukça sevindiricidir. Ülkemizde ve tüm dünyada  başta hekim ve hemşirelerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının pandemiyle savaşlarındaki başarı ve bu uğurda gösterdikleri özveri  övgüye layıktır. Ülkemizde Sağlık Üst Kurulunun Pandemi sürecini sürekli izlemesi ve alınması gereken tedbirleri bildirmesi ülkemiz sağlığına yapılan çok önemli bir katkıdır. Ancak kurulun vereceği direktiflere uygun olarak  tedbiri elden bırakmamalı, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmaya devam edilmelidir.

Rusyanın Ukraynayı işgali ile 2 milyondan fazla kişi ülkelerinden göç etmek zorunda kalmışlardır. Alınacak ciddi sağlık tedbirleri ile covid19 Pandemisinin genişlemesinin ve diğer olası hastalıkların salgına dönüşmesinin önüne geçileceğini umut ediyorum.

İnsanlığın üzerine çöken bu savaş bulutlarının  barış umuduna dönüşmesi ve dünyada salgınların kontrol altına alınması dileğimle tüm sağlık çalışanlarının ve sağlıkta öğrenim gören  öğrencilerimin Tıp Bayramını kutlarım.

Doç.Dr.Turgay Akalın

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi