×

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde “İleriyi Hatırlamak” isimli antropolojik sergi açılıyor.

13 March 2019 Wednesday
Arabahmet Kültür ve Sanat Evi
BAŞLANGIÇ
13/02/2019
17:00
BİTİŞ
01/03/2019
17:00

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Dr.Rabia Harmanşah’ın araştırma projesi olan “İleriyi Hatırlamak” isimli proje sergine ev sahipliği yapıyor.

13 Şubat 2019 Çarşamba günü Arabahmet Kültür ve Sanat Evinde açılacak sergi; Universität zu Köln’de öğretim elemanı olan Dr. Rabia Harmanşah`ın Kıbrısta yer alan kutsal mekanlar üzerine yaptığı araştırma sonucunda elde ettiği verilerden oluşuyor.

“İleriyi hatırlamak”: Kıbrıs’ta paylaşılan kutsal mekanlar üzerine antropolojik bir sergi.

Bu sergi, kültürel antropolog Dr. Rabia Harmanşah’ın 2010 - 2012 yılları arasında Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği etnografik çalışmaya dayanıyor. Kıbrıslı Türk ve Rum toplumlarının paylaşarak kullandıkları, ziyaret ettikleri kutsal mekanlara dair düşüncelerini, inançlarını, duygularını aktardıkları mülakatlar üzerine kurulu olan sergi, ziyaretçilerini "bellek - kutsal mekan - geçmişin alternatif okumaları" ilişkisi üzerine düşünmeye ve fikirleri paylaşmaya davet ediyor.

Küratörlüğünü Ersan Ocak ve Aslı Tanrıkulu‘nun yaptığı  sergi, Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde 13 Şubat-1 Mart 2019 tarihleri  arasında hafta içi  09:00 - 17:00 saatlerinde  gezilebilecek.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde gerçekleşecek ve 13 Şubat 2019 Çarşamba günü 17:00’de açılışı yapılacak olan sergiye ilgi duyan herkesin davetli olduğu bildirildi.