Haber KAÜ heyeti, BRTK Müdürü Basri’yi ziyaret etti

KAÜ heyeti, BRTK Müdürü Basri’yi ziyaret etti

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Saydam ile birlikte Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürlüğü görevine atanan Aysu Basri Akter’i makamında ziyaret etti.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker ziyarette yaptığı açıklamada; ‘‘Öncelikle yeni müdürümüzü makamında ziyaret ederek tebrik etmek üzere geldik. İletişim alanında sürekli gelişim kaydediyoruz. Üniversite olarak ilk etapta Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo, Televizyon ve Sinema ön lisans programlarımızın onayını alarak kuram, uygulama ve sanatın iç içe olduğu bir eğitim vermeyi planlıyoruz. Medya binamızı yapılandırıyoruz’’ diyerek medyanın tanınmamış bir ada ülkesi için önemli olduğunu kaydetti.

BRTK Müdürü Aysu Basri Akter de üniversitelerin akademik alanda sektöre sağlayacağı katkının son derece önemli olduğunu, bu çerçevede sektörün devamlılığının gelecek kuşaklar açısından elzem olduğunu ifade etti. Bu alanda yapılan her türlü çalışmayı memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Akter, üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Aysu Basri Akter kimdir?

27 Ağustos 1978’de Lefkoşa’da doğan Aysu Basri Akter, Türk Maarif Koleji’nin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon bölümünden mezun oldu, ardından DAÜ’de Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimi gördü. Televizyon haberciliği ve programcılığı deneyimi olan, Kıbrıs FM’de ve Kanal Sim’de müdürlük görevlerinde bulunan Akter, çeşitli ülkelerde mesleki birçok uluslararası programa katıldı. Köşe yazarlığı da yapan Akter, 2013’ten beri Kıbrıs Genç TV’de günlük ve haftalık haber programı hazırlayıp sunuyordu. Evli ve iki çocuk annesi olan Aysu Basri Akter, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca biliyor.