Haber KAÜ iş birliğiyle SOL Bahçe’de “Pop Up Sale” Sanat Etkinliği

KAÜ iş birliğiyle SOL Bahçe’de “Pop Up Sale” Sanat Etkinliği

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ve SOL Atelier Exhibition Hall iş birliğinde, Surlariçi-Arabahmet bölgesinde yer alan Sol Bahçe’de birçok genç seramik sanatçısının yer alacağı ve çalışmalarını fırınlayarak satışa sunacağı paylaşım odaklı bir sanat etkinliği düzenleniyor. 29 Eylül Cumartesi günü 16:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, geçtiğimiz aylarda Master Masakazu Kusakabe’nin SOL Bahçe’ye kendi özel tasarımı olarak inşa ettiği ‘dumansız odun pişirimi’ sağlayan fırında sanatçıların hızlı ürettikleri çalışmalarının pişirimi yapılarak stantlara yerleştirilecek ve satışa sunulacak.

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan ve önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan birçok sanat etkinliği, SOL Atelier Exhibition Hall’un Kıbrıs’ta sanat üretimini ve paylaşımını artırmak misyonuyla örtüşen KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eğitim anlayışı birlikteliğinin önemli göstergeleri olma niteliğini taşıyor.

“SOL Atelier Exhibition Hall”un Kurucusu ve aynı zamanda KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Toya Akpınar’dan alınan bilgiye göre; yapılan bu tür etkinliklerle birlikte, Kıbrıs’taki sanat ortamına katkıda bulunmak ve gelişmesine olanak sağlayacak ortamlar yaratarak uluslararası bağların güçlendirilmesine, kalıcı olmasına öncülük etmek hedefleniyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında 20 gün süren bir çalıştay sonucunda inşa edilen ‘dumansız pişirim fırını’ Ada genelinde tek olma özelliğini taşıyor. Fırının, sırlama ve yüksek pişirim yöntemiyle elde edilen sonsuz yüzey-doku-renk ihtimalleriyle birlikte ülkemizdeki seramik sanatına yeni bir yaklaşım ve bakış açısı kazandırması bekleniyor.

Etkinlik kapsamında; büyük bir özenle fırına yerleştirilen seramik çalışmalar bir gün süreyle yanması planlanan fırından 29 Eylül Cumartesi günü saat 16:00’da çıkarılmaya başlanarak bahçede yer alacak standlara yerleştirilerek satışa sunulacak. Katılımcı ve izleyiciler için kahve-yiyecek standlarının bulunacağı etkinliğin akşam saatlerinde film gösterimi de yapılacak. SOL Bahçe’de (9A, Hafız Hasan Efendi Sokak, Arabahmet) gerçekleştirilecek bu coşkulu sanat paylaşımı, ilgi duyan tüm sanatçı ve sanatseverlerin katılımına açık olacak.