EN TR

Haber KAÜ KURUCU REKTÖRÜ AKPINAR, AKTÜEL KAMPÜS OKURLARINA SESLENDİ

KAÜ KURUCU REKTÖRÜ AKPINAR, AKTÜEL KAMPÜS OKURLARINA SESLENDİ

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkan’ı Serhat Akpınar KKTC’nin ilk ve tek dijital dergisi olarak, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bünyesinde aylık olarak yayınlanan dijital dergi okurlarına seslendi.

‘’Dergi; tıpkı gazete gibi Dünya’da olup bitenlerden haber almamızı sağlayan  bir kitle iletişim aracı’dır. Tek farkı merak ederek seçtiğimiz ve öğrenmek istediğimiz konuları belli başlı bir kategorinin altında biz okurlara sunmaktır.

Dijital çağa geçişle birlikte, gazete ve dergi okuma konusunda bir nesil değişikliği söz konusudur. Okurlar mürekkep baskı mecralardan daha çok dijital ortamdan okuyarak, araştırarak öğrenmektedir.

Geçmişten bugüne dergicilik, bilgi yayımı noktasında çok etkin ve önemli bir yere sahiptir. Günümüzün kitle iletişim koşulları değerlendirildiğinde,  Mürekkep dergicilik faaliyetlerinin artık eskisi kadar işlevsel olmadığını görüyoruz.  Artık, Sosyal medya ve internet üzerinden birçok bilgiye elimizdeki akıllı telefonlarla ulaşabiliyor, bu sayede iletişim teknolojilerinde “sınırsızlığı’’aşabiliyoruz.

KAÜ olarak yayınlamış olduğumuz KKTC’de ilk ve tek olan Dijital Aktüel Dergimizi sizlerin, değerli okurlarımızın beğenisine sunuyoruz. Aktüel Kampüs; Kültür-Sanat, Medya- İletişim, Toplum ve Siyaset başlıkları altında Güncel ve interaktif içerik, alanında uzman yazarların kaleme aldığı yazılara öncülük etmektedir.

Akpınar; KAÜ Ailesi adına sevgili okurlarımıza keyifli okumalar diler, sevgilerimi sunarım.’’ diyerek okurlara KKTC’de ilk ve tek olarak yayınlanmaya başlayan Aktüel Kampüs Dijital Dergisi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.