EN TR

Haber Ağaoğlu ‘‘KAÜ’nün Tarihi Değerleri Turizm Yelpazesine Katılmalı’’

Ağaoğlu ‘‘KAÜ’nün Tarihi Değerleri Turizm Yelpazesine Katılmalı’’

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Saydam ile  2KV Medya Koordinatörü Ahmet Yılmaz KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Turizm Bakanı Müsteşarı İsmet Esenyel ile görüşme gerçekleştirdi.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Saydam ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Surlariçi Arabahmet bölgesine yönelik ortaklaşa yapılabilecek projeler hakkında konuştu. Ataoğlu; Surlariçi Arabahmet bölgesinin Lefkoşa’nın en eski dönemlerini ve tarihini canlandıran bir bölge olduğunu ve  bir şehir üniversitesi olan KAÜ’nün bu dönemi gelecek nesillere aktarabilmek adına kurulması, tarihimiz açısından önemlidir’’ diyerek tarihi değerlerimizin turizm yelpazesinin içinde yer almasının önemini vurguladı.

‘‘Surlariçi Arabahmet Bölgesi’nin tarihi ve kültürel olarak ayrı bir önem arz ettiği için, turizm açısından kalkınmaya açık olan bir bölge olduğunun altını çizen 2KV Medya Koordinatörü Ahmet Yılmaz, KAÜ’nün konum bakımından bulunduğu yerleşik hayatın bir zamanlar en işlek, en güzel caddesi olduğuna değinerek, gelecek olan yerli yabancı tüm turistler için bir bisiklet sahası yaratmaya çalışarak, yeniden canlandırmak için elimizden geleni yapacağız. 2KV Medya olarak gerekli tüm desteği vermeye hazırız diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘’KAÜSEM ile Turizm Bakanlığı, Surlariçi Bölgesi’nin yeniden canlanması için ortak çalışmaya hazır’’

Prof. Dr. Saydam, ‘‘Tarihi ve kültürü bir arada yaşadığımız Surlariçi bölgesi için KAU-SEM ve Turizm Bakanlığı ortak çalışarak, turistlerin güzergahı olarak ilgisini çekmeyi sağlayabilir, çevirmenlik kursları açarak  Arabahmet bölgesini, sahaya daha farklı bir şekilde sunabiliriz diyerek KAÜ Ailesi olarak bölgeyi kalkındırmak için hazır olduklarını belirtti.

Turizm Bakanı Müsteşarı İsmet Esenyel’in yaptığı açıklamada ise, ‘‘Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin zengin ve donanımlı olan Osmanlı Kütüphanesi’nin birçok yerde bulunmayan eserlere sahip olduğunun altını çizerken, gelen Turistlerin de muhakkak gezip, görmesi ve bilinçlenmesini vurgulayarak, KAÜ ile gerçekleştireceğimiz protokol ile Bölge’nin tarihini daha iyi anlatmaya çalışacağız’’ diyerek belirtti.

Önümüzdeki günlerde ise, gerçekleşecek olan projelerle ilgili KAÜ, 2KV Medya ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalanacağı bildirildi.

Son olarak, KAÜ’nün 3. yılına özel başlatmış olduğu burs kampanyası üzerinde durularak, Turizm Bakanlığı ile gerçekleştirilen oturumda,  okumak isteyen KKTC’den 10 kişiye %100 burs kampanyasının hala geçerli olduğunun altı çizildi.