EN TR

Haber KAÜ Rektörü Pof.Dr. Serdar Saydam vurguladı: ‘Meslek odaklı eğitim için çaba gösteriyoruz’

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Saydam yeni akademik yıl ile ilgili olarak basına açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Saydam “3. Akademik yılımızda, KAÜ olarak ‘meslek odaklı’ eğitim için çaba gösteriyoruz. Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımızdaki programlarla öğencilerimizi mezun olduklarında bir meslek sahibi yapıyoruz. Örneğin Sağlık Meslek Okulumuzdaki programlarla öğrencileri  Yaşlı Bakım, Tıbbi Dökümantasyon, Anestezi ve Fizyoterapist Teknikeri,  Fakültelerimizdeki programlarla, ressam, heykeltıraş, mimar, kamu yöneticisi, turizmci,  işletme ve finans yöneticisi olarak yetiştiriyoruz.’’ dedi.

Geçen yıl Kadın, bu yıl ise Çocuk konusunu  ana tema olarak ele aldıklarını ifade eden Saydam ‘Her çocuk bir gelecektir’ düşüncesiyle yıl boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını  ve yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımız için bu yıl Lefkoşa Arabahmet Bölgesinde birçok proje gerçekleştireceklerini vurguladı.