Haber KKTC’nin İlk ve Tek Dijital Dergisi KAÜ AKTÜEL KAMPÜS 1 Eylül’de Okurlarıyla Buluşuyor

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ); Günümüzde gazeteden çok dergi okur oranının yüksekliği göz önünde tutularak, çağımızın medya-iletişim çağının içinde yer aldığını bilerek, dijital ortamda vaktimizi harcadığımız ve artık her şeyi medyadan öğrendiğimiz dönemde  KAÜ-İNTERNET DERGİCİLİĞİ ile birçok aday öğrenci ve kitleye ulaşmak adına alınmış bir karar ve aynı zamanda kurum içinde yapılandırılabilir bir etkinlik için okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Aktüel Dergisi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk ve tek dijital dergiciliğine adımını attı. ‘‘Dijital ortamda’’ sağlanılması ve  günümüz okurlarının ilgilerine yönelik içinde Kültür-Sanat, Medya ve İletişim, Toplum ve Siyaset gibi kategoriler başlığı altında, Aktüel Kampüs Dergisi, KKTC’de dijital dergiciliğin öncüsü olmaya hazırlanıyor.

1 Eylül 2017 tarihinde yayınlacak olan Aktüel Kampüs Dergisi için, KAÜ yetkilileri ‘‘Dergi’nin dijitalleşmesi, bizlere medya çağında okur oranımızı artırmayı hedefleyiyoruz. İlgi uyandıran kategorilerle okuyucu kitelesine ulaşmayı bekliyoruz. . Yani derginin dijital uygulamasının olması, internette yayında olması okurların diyerek altını çizdi.

KAÜ Medya Koordinatörlüğü’nden verilen bilgiye göre; ‘‘Aktüel Kampüs okurları www.aktuelkampus.com web sitesini ziyaret ederek, tüm kategorilerdeki yazıları okuyabilecek ve yayınlanılması istenilen yazılarını dijital dergimize göndererek paylaşılabilecektir. Ayrıca, okuma ve yazma kültürünün çağımız teknolojisiyle KKTC’nin ilk ve tek olan dijital dergisi Aktüel Kampüs ile yeniden canlanacaktır’’ denilerek dijital derginin önemi vurgulandı.