Duyuru KIBRIS AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI İNGİLİZCE SEVİYE BELİRLEME VE YETERLİK SINAVLARI

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde öğretim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan (zorunlu İngilizce) programlara yerleşmiş öğrencilerimizden, bölüm derslerine başlayabilmeleri için İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olmaları veya İngilizce Hazırlık Programı’nı başarıyla tamamlama şartı aranır.

İlk kez kayıt yaptıran öğretim dili tamamen veya kısmen İngilizce olan (zorunlu İngilizce) programlara yerleşmiş öğrencilerimiz ile Hazırlık Programında isteğe bağlı öğrenim görmek isteyen öğrencimizin kayıt sırasında kendilerine bildirilen, gün ve saatte verilecek İngilizce Seviye Belirleme Sınavı’na girmesi gerekmektedir. Seviye Belirleme Sınavı, bu sınavdan başarılı olma ve İngilizce Yeterlik (Hazırlık Atlama) Sınavı’na girme koşulları hakkında bilgiler ve öğrencilerimizin izlemesi gereken süreç, aşağıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

İNGİLİZCE SEVİYE BELİRLEME VE YETERLİLİK SINAVI

• Kıbrıs Amerikan Üniversitesi,  2017–2018 Akademik Yılı yeni kayıtlı öğrencilerimize yönelik İngilizce Seviye Belirleme Sınavı 18-30 Eylül 2017 tarihleri arasında hafta içi her gün saat 10:00’da “KAÜ Arabahmet Dersliklerinde” gerçekleştirilecektir.

• Fakülte ve bölümlere kaydını yaptıran öğrencilerimiz sadece bir kez yapılmakta olan Proficiency / İngilizce Yeterlilik Dil Sınavı’na katılmak istiyorlarsa 28 Eylül 2017 tarihinde yapılacaktır. Bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak İngilizce Yeterlilik  Dil Sınavı, yazılı sınav olarak sabah saat 10:00’da sözlü olarak da öğleden sonra saat 14:30’da yapılacaktır. İngilizce Yeterlilik Dil Sınavı’nı geçen öğrencilerimiz fakülte ve bölümlerimize hazırlık okumadan direkt kayıtlarını yaptırabilirler.