Duyuru ÖNEMLİ DUYURU

KAÜ 2017 YAZ OKULU KURALLARI

16.05.2017

2017 Yaz döneminde açılacak olan dersler;

“ Haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile”;

1.     Akademik uyarıda olan öğrencilere Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda yaz okulunda 2 yeni + 1 eski ders alma hakkı (en fazla 9 kredi) tanınmıştır.

2.     Ara sınıf öğrencileri daha önceki dönemlerde almadıkları en fazla 3 yeni dersi (en fazla 9 kredi) genel not ortalamalarının (CGPA) 2.00 ve üzeri olması halinde hatalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir.

3.     İngilizce hazırlık okulu’nu başarılı ile tamamlamış ve birinci sınıf öğrencisi olmaya hak kazanmış öğrenciler 2016-2017 yaz döneminde en fazla 3 (en fazla 9 kredi) yeni dersi haftalık ders programında çakışma olmamak koşulu ile alabileceklerdir.

4.     2017 yaz dönemi kesin kayıt tarihi 19-21 Haziran tarihleri arasındadır. 22 Haziran 2017 tarihinden itibaren cezalı kayıt işlemi yapılacaktır (ceza her iş günü için 25 Euro’dur). 12 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yaz okuluna kayıt yapılmayacaktır.

5.     2017 yaz dönemi dersleri 22 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlayacaktır. Derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca yaz okulunda geç kayıt için getirilen sağlık raporları kabul edilmeyecektir.

6.     2017 yaz döneminde alınacak dersler için “ekleme-bırakma” (add-drop) işlemleri yapılmayacaktır.

7.     2017 yaz dönemine katılıp ders almak isteyen öğrencilerin, varsa geçmiş dönemlere ait tüm borçlarını ödemiş olması gereklidir. Bu yıla özel yaz dönemi ders ücretlerinde vade farksız 2 taksit imkanı sağlanacaktır.

8.     2017 yaz döneminde öğrenciler kredi başına 220 € ücret ödeyeceklerdir; hiç bir aktivite ücreti alınmayacaktır.

9.     Hazırlık bölümü öğrencilerinin 2017 yaz okulu indirimli paket ücreti 750 € + % 5 KDV olarak belirlenmiştir.

10.   Burs veya eğitim harcı %50’ye kadar olan  öğrenciler, yaz 2017 döneminde en az 2 derslik kredi yükü almaları halinde %40 indirim, %75-%100 burslu veya eğitim harı indirimli öğrenciler ise en az 2 ders almaları halinde %50 indirim den yararlanabileceklerdir.

11.   Üniversitemiz mevzuatına göre yaz okuluna başka bir üniversiteden alınacak olan dersler kabul edilmeyecektir. Ancak çok istisnai durumlarda rektörlüğün onayı olması halinde alınan dersler transfer sayılabilecektir. Bu bağlamada ilgili başvuruların 1 Haziran – 8 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Geç gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

12.   Üniversitemiz bünyesinde çalışma bursu alan öğrencilerin kayıt şarları, hizmet verdikleri birimlerdeki ihtiyaca göre belirlenecektir. Söz konusu öğrencilerin en erken bir zamanda öğrenci işleri muhasebe birimine başvurmaları gerekmektedir.

Tüm öğrencilerimize başarı ve esenlikler dileriz