EN TR

Aday Öğrenciler KKTC Burs ve Yerleştirme Sınavı

KKTC Burs ve Yerleştirme Sınavı

Öğrenci Adaylarının Dikkatine

BU SAYFA, LİSEYİ KIBRIS'TA BİTİREN ADAYLARA YÖNELİKTİR.

KKTC Burs Sınavı
Başvuru Formu
Avantaj
Burs ve Yerleştirme Sınavı Detayları
Örnek Sorular

Başvuru Formu

Lütfen aşağıdaki açıklamaları okuduktan sonra formu doldurunuz.
*Sınav ücreti, eğitim görmekte olduğunuz lisenin Rehber Öğretmeni tarafından başvuru esnasında alınacaktır. Sınav bedeli 50 TL’dir.
**Sınav giriş kartınız başvuru sonrasında Rehber Öğretmeniniz tarafından size teslim edilecektir.
***Sınav giriş kartı olmayan öğrenciler sınav salonuna alınmayacaktır.
****Formun en altındaki tercih alanına en fazla 3 bölüm tercihinde bulunabilirsiniz.

KKTC - TC Kimlik No
Ad Soyad

Doğum Yeri
Doğum Tarihi

Baba Adı
Anne Adı

Cep Tel

Ev Tel

Lise Bilgileri
Okulun Adı
Alan Adı

Bitirme Tarihi
Başvuru Tarihi

Rehber Öğretmen Adı-Soyadı

1. Tercih

2. Tercih

3. Tercih
:

LİSEYİ KKTC’DE BİTİREN TC UYRUKLU ÖĞRENCİLERE BÜYÜK AVANTAJ!

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Senatosunun 2012 yılında aldığı karara göre; Lise eğitimini KKTC' de tamamlayan Tüm TC uyruklu öğrenciler, KKTC uyruklu öğrenciler gibi burs sınavına katılabilir, aynı burs ve eğitim harçlarından faydalanabilir. Ancak TC vatandaşı adayların KKTC Burs ve Yerleştirme Sınavından kazandıkları burslardan faydalanmaları için, ÖSYM' nin yapmış olduğu YGS-LYS sınavları sonucunda burssuz bir programa yerleşmesi gerekmektedir.

KIBRIS AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ KKTC BURS & YERLEŞTİRME SINAVI DETAYLARI

Değerli Öğrenci Adaylarının Dikkatine;

Sınav Başvurularızı 1 Mart -22 Haziran tarihleri arasında liseniz veya KAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan şahsen yaptırabilirsiniz. Başvuru sırasında 2 adet vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi, 50 TL sınav harcı ve sınav başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız önem arzetmektedir.

KAÜ Burs Sınavı iki tür sınav formatından oluşmaktadır. Birincisi; Liselerinde Türkçe eğitim modelinde eğitim öğretim görenadaylar YGS test formatındaki kitapçığı seçme hakkına sahiptirler. Bu sınav kitapçığı 40 Türkçe, 40 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplam 160 sorudan oluşmaktadır. Diğer sınav modeli ise Kolejlerde İngilizce eğitim gören adaylara yönelik hazırlanan sınav kitapçığıdır. İki alandan oluşmaktadır. Adaylar alanlarına göre ARTS veya SCIENCE kitapçığını seçme hakkına sahiptirler. Ayrıca, Türkçe YGS formatlı sınav kitapçığını da seçebilirler. İngilizce sınav kitapçıkları da 160 sorudan ibaret olup, sınav süresi 160 dakikadır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyip, sınav puanı hesaplamasında doğru saysısına göre puanlama yapılmaktadır.

2017-2018 Akademik yılı, Güz dönemi kayıtları için programlanan burs ve yerleştirme sınavımız 23 Haziran Cuma günü saat 10:00' da Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Arabahmet kampüsüde gerçekleştirilecektir. Adaylar en geç saat 09.30' da sınav merkezinde hazır bulunmaları; adayların sınav gününde, sınav giriş kartlarını vekimliklerini yanlarında bulundurmaları önemle rica olunur.

Sınava katılım gösteren öğrenci adayları, burs ve yerleştirme sınavı sonuçlarını bizlere iletmiş oldukları telefon numaraları doğrultusunda, Üniversitemiz yetkilileri tarafından şahsen aranıp tebliğ edilecektir.